Fokken met Loffelohren

LAATSTE UPDATE SITE

2020

echter kunnen er wat verouderde dongen nog opstaan omdat we volledig via Facebook werken, excuses!

It's a Girl

Zie onder het kopje te koop welke meisjes baby's er te koop staan.

Verparingen

Onder het kopje verparingen vind je de geplande nesten.

Bambini Mini Dwerg

Rex & Loffelohr Knuffel-Konijntjes

- foto boven= POOH BEAR, 1 maand, mini dwerg rex loffelohr satijndragend-
De loffelohrtjes of de nederlandse naam lepeloor is geen nieuw  ras.

Maar een mutatie van een rexdwergkonijntje, of een gewoon dwergkonijntje, of een teddy (langhaar) dwergkonijntje..wij fokken NIET met teddy's. Hebben alleen REXEN en SATIJN met LOWENKRAAG (halflanghaar wat je niet hoeft te kammen!) De REXEN zijn nagenoeg ANTI-ALLERGISCH (mijn man is bijv. allergisch voor konijnen, behalve voor onze REXEN, zo kan ik nog meer voorbeelden noemen!)


Ze zijn erg populair.

Er is heel veel verschil in fokkwaliteit van Loffelohr konijntjes! Let dus goed op!

Loffelohr betekent Lepeloor....komt uit Duitsland,  Lepeloortjes zijn kleine staande ronde berenachtige oortjes......sommige konijntjes zullen lepeloortjes hebben, anderen alleen het gen, maar houden bij ons wel extra kleine schattige oortjes, dit noemen we lepeloordragers. Echter de konijntjes die veelal met deze oortjes gefokt worden, hebben andere standaarden, doorgaans zijn de konijntjes minder compact (minder rond) en hebben ze een spitse snoet (geen rond koppie) en grote (loffel-)oren. Wij streven ernaar een klein rond compact konijntje te fokken met zowieso vaak een rexvachtje, zo niet rexsatijn, met kleine oortjes en een vol staartje, de ouderdieren zijn goede gezonde en sterke dieren en geselecteerd op karakter. Fokken met loffelohren vergt kennis, tijd en geduld en vooral veel geld. Bijna alle dieren in Nederland (en vaak ook in andere landen) zijn aan elkaar verwant ergens in de lijn of direct. Wij zetten ons in om NIET MET INTEELT TE FOKKEN! we hebben hiervoor goede persoonlijke afspraken met buitenlandse betrouwbare fokkers. Er zijn helaas fokkers die er weinig van aantrekken en zo dieren met fouten fokken of nog erger, verminkingen (zonder staart etc) en ziekten. Koop je dieren niet zomaar bij iemand, ook hebben die er een stamboom bij, stambomen worden, om fraude te voorkomen niet meer afgegeven, en zijn ook niet nodig bij houders van knuffelkonijntjes, bij afgifte stamboom werk je fun fokkers / pret nestjes in de hand!


Hou je dan ook NIET bezig met het fokken van Loffelohren als je niet voldoende financiele middelen hebt om dieren uit buitenland Duitsland of Oostenrijk of verder aan te schaffen. En niet over voldoende kennis over fokken met deze dieren beschikt. In Duitsland zijn al veel fokkers noodgedwongen gestopt om deze reden, papieren worden bij andere dieren gedaan, inteelt, fokfouten en ziekten ontstaan en maken de fok kapot, voor knuffeleigenaren word dan ook geen stamboom meegegeven, dan zouden we Duitsland achterna gaan en zouden we op een gegeven moment moeten stoppen met onze hobby.


Je kunt je wel voorstellen dat als je deze mutaties door blijft kruisen dat het vroeg of laat ziektes geeft. Loffelohrtjes zijn voor de fok beperkt beschikbaar, helaas komt het voor dat er met inteelt gefokt wordt! Dit moet echt worden voorkomen!!!!


Gezondheid MOET voorop staan!


Natuurlijk komen de risicos die bij Loffelohren zijn omdat het mutaties betrefd, ook bij dwerg- konijnen voor die de mutatie niet heeft. .


Verparingen van een loffelohr dier met een loffelohrdrager zijn vaak gezonder.


DAAROM FOKKEN WIJ UITSLUITEND MET LOFFELOHRDRAGENDE VOEDSTERTJES en als we voedsters hebben met loffelohren zijn dit bewezen ouderdieren, zonder fokproblemen.

Voedsters van een goed formaat en gezond. (ruim boven de 1000 gram)


De term Mini dwerg konijntje is zoals het al zegt een term, mini dwerg konijntjes komen wel eens voor bij de Lepeloortjes maar is niet een standaard die gefokt wordt.


Maar omdat onze dwergkonijntjes ECHT dwergkonijntjes zijn en soms kleiner,blijven zijn het echte miniknuffeltjes vinden wij, vandaar onze naam.


Het zijn niet van die dierenwinkelverrassingen! klein gekocht en binnen een paar maanden een middenmaat! Nee dit zijn echte officiele kleinblijvende dwergjes.

 

Onze dieren worden daarom ook niet aan medefokkers verkocht die ik zelf niet ken.


Unieke Mini Dwerg Knuffel-Konijntjes!

Gebeurtenissen


Hou de Facebook pagina in de gaten!

Bambini Rex

NieuwsOnze kleine babys worden vanaf het begin handtam gemaakt, zijn bijzonder aanhankelijk en knuffelig, hebben dagelijks een uitloop en zullen daardoor niet angstig zijn, ook komen ze in contact met kinderen en honden! Dagelijks worden ze uit het hok gehaald en op schoot genomen.


It's a Boy

Zie onder het kopje te koop welke lieve knulletjes wij te koop hebben staan.