Voorwaarden

LAATSTE UPDATE SITE

2020

echter kunnen er wat verouderde dongen nog opstaan omdat we volledig via Facebook werken, excuses!

Bambini Rex

NieuwsOnze kleine babys worden vanaf het begin handtam gemaakt, zijn bijzonder aanhankelijk en knuffelig, hebben dagelijks een uitloop en zullen daardoor niet angstig zijn, ook komen ze in contact met kinderen en honden! Dagelijks worden ze uit het hok gehaald en op schoot genomen.


It's a Girl

Zie onder het kopje te koop welke meisjes baby's er te koop staan.

Verparingen

Onder het kopje verparingen vind je de geplande nesten.

It's a Boy

Zie onder het kopje te koop welke lieve knulletjes wij te koop hebben staan.

Bambini Mini Dwerg

Rex & Loffelohr Knuffel-Konijntjes

- foto boven= POOH BEAR, 1 maand, mini dwerg rex loffelohr satijndragend-
Naar wens kunnen de konijntjes ook bij ons gekocht worden inclusief enting, evt.castratie (vanaf 3 maanden, speciale afspraken hiervoor mail mij hierover), hok en toebehoren.

Dit is echter vrije keus! Meerprijs is uiteraard voor de koper.


Ook kun je bij ons altijd voor nazorg en informatie terecht.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


**onder het kopje BIJSLUITER KONIJNEN & INFORMATIE LICG kunt u naast de bijsluiter voor uw konijntje ook  eea vinden over aanschaf, verzorging, koppelen ziekten en dergelijke, wilt u dit aub doornemen, ik ben verplicht u op deze informatie te wijzen.

U kunt ook hier downloaden:


Website: http://www.licg.nl/g9/dieren/zoogdieren/konijn.html

Mobiele website: http://www.licg.nl/ig9/dieren/zoogdieren/konijn.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOER

De babys krijgen altijd een flink zakje voer mee, waar ze zeker een week of twee mee vooruit kunnen. Bij ons is ook een mogelijkheid om voer  te kopen, wel van tevoren aangeven. Wij voeren Kasper sportbrok. 1 euro per kilo.. Zie kopje hokken &  benodigdheden.

WIj voeren hoogwaardig voer (Kasper brok) met bescherming tegen cocciodose ! (diarree) voor u voer aanschaft.


De baby's moeten gedurende het eerste 20 weken altijd onbeperkt ! voerbrokjes, hooi en water tot hun beschikking hebben!

daarna alleen hooi en water onbeperkt en voer verschilt per konijntje (lichaamsgewicht bepaald aantal grammen)


Geef nooit gemengd voer of voer waar suiker inzit! Let hierop. Granen zijn geen voer voor konijnen, geen crackers beschuit of brood oid.


Pas vanaf de 4e maand mag heel voorzichtig gestart worden met groenvoer. (ze zijn het hier NIET gewend) begin met heel weinig en met maar 1 groente tegelijk. Voorkeur gaat uit naar andijvie of witlof en af en toe wortel, dit laatste niet teveel omdat het veel suikers bevat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENTING

Ieder voorjaar worden bij ons de ouderdieren ingeent en de baby's zijn beschermd tot hun 12e levensweek, advies is met 10 weken te laten enten------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Onze prijzen verschillen en gelden alleen voor de konijnenbaby, niet voor overige bijkomstige zaken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VERBLIJF

Onze lieve dieren worden uiteraard  alleen verkocht aan een goed knuffel tehuis, ik wil precies weten waar mijn dieren heengaan en hoe ze gehuisvest gaan worden er wordt niet aan fokkers verkocht tenzij is die persoonlijk ken.  Konijntjes mogen niet alleen gehouden worden! En moeten dagelijks een uitloop hebben voor minimaal een aantal uren, liefst de gehele dag en/of nacht. Een hok met een dubbele verdieping (buiten) geniet de voorkeur, liever geen kunstof hok buiten ivm de lage isolatie, tenzij aangepast.


besluit je een ren om je hok te zetten? neem er dan 1 van 90 cm hoog! 2 stuks voor 25 Euro, zwart:

http://www.dierenverblijf.com/konijnenrennen/3097-metalen-draadren-63x90cm.html


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


**Als u een optie wilt op een konijntje en u wilt dat wij dat voor u reserveren, dan zal van tevoren minimaal 40% van het afgesproken totaalbedrag binnen 3 dagen bij ons op de rekening moeten staan (krijgt u na mailcontact) het gehele bedrag mag natuurlijk ook, wij zijn genoodzaakt dit te hanteren, anders zien wij u niet als serieus iemand en geven wij een ander de kans. Ook moeten uw naam, adres, email en telefoonnummer bij ons in het bezit zijn. Zodra u het geld aan ons heeft overgemaakt gaat u daarmee automatisch accoord met deze algemene voorwaarden zoals beschreven zoals op deze site www.minidwergkonijntjes.nl


**Het eventuele restant kunt u betalen bij het afhalen het konijntje(s). Bij annulering van uw kant kunnen wij u niet deze aanbetaling teruggeven! Via mail wordt er een afhaaldatum met u afgesproken.


**SPIJT of HERPLAATSEN? In principe neem ik geen diertjes terug, dit ivm de gezondheid, maar indien de situatie zich voordoet dat een bij ons aangekocht diertje om wat voor reden niet meer bij u kan wonen, neem dan eerst met ons contact op, info@minidwergkonijntjes.nl (niet via facebook!) we kunnen dan overleggen wat mogelijk isu kunt het dan in overleg terugbrengen. Ik wil niet dat mijn dieren op marktplaats belanden! ik geef geen geld terug maar zoek wel een goed nieuw huisje, er is niet onbeperkt plek voor andere dieren dus de huisvesting moet waarschijnlijk ook met het dier meekomen.Bij aankoop van een diertje gaat u akkoord met deze voorwaarde .**Bambini Rex behoudt zich het recht bij no-show van uw zijde het dier te verkopen na 7 dagen zonder uw toestemming, als u niet op de  afgesproken datum het konijntje bent komen ophalen en u niet wilt meewerken aan een passende oplossing (nwe datum zsm). Uiteraard zal Bambini Rex er alles aan doen er met u uit te komen. Het konijntje (ook al is het betaald) blijft eigendom van Bambini Rex totdat het is opgehaald en overgedragen. Mocht het onverhoopt zo zijn dat het konijntje ziek wordt in de tijd van de reservering en betaling, dan zullen de dierenarts kosten zijn voor rekening van Bambini Rex zolang het nog niet is opgehaald, (tenzij anders overeengekomen, bijvoorbeeld in geval van uitgesteld ophalen ivm vakantie, dan is het konijntje van de nieuwe eigenaar vanaf de 7e week hem of haar eigendom en geld vanaf de 49ste dag dat het konijntje oud is de OPVANGregeling dwz kosten verblijf, onderhoud en evt dierenarts voor rekening eigenaar)


Ook behoudt Bambini Rex zich het recht het konijntje, ondanks aanbetaling en reservering, niet te leveren aan u, in dat geval zult u dan het bedrag terug krijgen. Dit is nog nooit voorgekomen echter maar wil hier wel vrij in zijn, bijv. als blijkt dat het konijntje toch niet goed terecht komt.


Onze konijntjes gaan gezond de deur uit, bij twijfel geeft ik ze niet af!

In dat geval zal het geld u betaald heeft retour komen aan u, of met u een andere, latere afspraak gemaakt worden. Of u maakt een keus uit een ander nest, (evt in de toekomst) de beslissing ligt dan bij u.


Advies is als u bij ons de konijntjes ophaalt meteen even door te rijden naar de dierenarts voor algehele checkup (gezondheidsverklaring) en eventueel een enting. (speciale tarieven) mocht dit nog niet gedaan zijn.

U kunt daarvoor terecht bij uw eigen dierenarts of bij de onze in Barendrecht aan de Gouwe, dierenkliniek Barendrecht 0180-612685. Hierover zijn speciale lage tarieven voor afgesproken. Ik kan evt ook even bellen voor een afspraak en indien ik tijd heb evt. voor u komt langs kunnen gaan of u gaat zelf na het ophalen.


Zo heeft u zekerheid dat het diertje op moment van aankoop niets mankeert. Dit is echter wel een dringend advies. Indien u vertrouwd op mij qua gezondheid en op uzelf en evt. op de dierenarts bij het evt eerder enten van het diertje (ander moment dan het moment van ophalen) en het diertje wordt na ophalen toch onverhoopt ziek, wat we zeker niet niet hopen, en zeker niet de bedoeling is, maar altijd kan voorkomen, zeker na een spannende ervaring zoals verhuizen waardoor altijd de weerstand wat lager wordt, kan Bambini Rex of in dit geval Natasja niet aansprakelijk worden gesteld voor evt. dierenartskosten. Wel zal er bijgestaan worden met feedback en het vinden van een oplossing!


**Bambini Rex heeft het 1e terugneemrecht. Mocht u onverhoopt afscheid moeten nemen van uw dier, dan wil Bambini Rex daar als 1e van op de hoogte worden gesteld. Ook bij wisseling van eigenaar of overlijden worden wij graag op de hoogte gesteld. Ook willen wij wel bemiddelen bij het vinden van een nieuwe eigenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Let op, een ram dient eigenlijk wel gecastreerd te worden, ook als ie alleen zit, anders kan hij last krijgen van zijn hormonen (knorren grommen, graven, sproeien) en kan hij dominant worden of de hele dag heen en weer in de kooi of hok lopen. castreren alshet dier 4 maanden is.

Je kunt het altijd even aankijken, en ermee wachten maar het is niet goed om een konijntje alleen te houden.

Kosten voor een castratie via ons zijn 55- 65 euro. Het liefst onder plaatselijke verdoving, wat heel fijn is omdat konijnen heel gevoelig zijn voor narcose en stilvallen van darmpjes.


Gezellig een voedster met een exram is de ideale combinatie. voedsters kunnen ook samen, maar is geen garantie op succes. Met 8 maanden gaan de hormonen opspelen maar het wordt wel vaak met succes gedaan. Ik heb zelf ook vaak voedsters bij elkaar gehad en het ging prima.


Een voedster kan je ook met een cavia of gecastreerde ram proberen. Cavia s en konijnen spreken niet dezelfde taal, dus officeel kan het niet, maar mijn ervaring is dat het goed gaat.


Ik heb zelf NOOIT problemen gehad met het houden van 2 gecastreerde rammen bij elkaar. (advies is dan wel iets eerder te castreren, zo vroeg mogelijk, met 3-4 maanden ofzo. Voordat hun hormonen actief worden. EN ik zou er zo weer voor kiezen, het is een hele leuke combinatie, zonder hormonen :)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GARANTIE EN  AANSPRAKELIJKHEID

***Ondanks dat wij onze ouderdieren met zorg selecteren kan het voorkomen dat een konijntje anders uitgroeit of ontwikkeld dan verwacht, wij fokken met veel zorg, liefde en plezier. Onze konijnen komen uit mooie, gezonde lijnen, die met veel zorg bij elkaar worden gezocht. Van alle ouderdieren zijn de voorouders bekend en hebben afstammingspapieren. Toch kan het altijd gebeuren dat de jongen een terugslag krijgen, er kunnen namelijk altijd andere konijnen in de voorgeschiedenis zitten die niet (meer) op de afstamming te zien zijn, mits deze zowieso bekend zijn.

Onze konijntjes krijgen geen afstammingbewijs mee,het kan dus zijn dat u een konijntje koopt die toch iets korter of langer haar krijgt bijvoorbeeld OF dat je het konijntje als vrouwtje aankoopt en het een mannetje blijkt te zijn of andersom. Vaak gaat het goed, het is 1 x voorgekomen helaas, maar ook hier kan ik uiteraard géén garantie op geven omdat je dit (vaak) niet goed kunt zien met acht weken.


Ondanks dat we met veel liefde en zorg onze dieren verzorgen, kunnen we nadat wij uw diertje geleverd hebben aan u en/of u uw diertje bij ons heeft meegenomen of iemand anders uw diertje heeft opgehaald, geen garantie bieden. Mochten er onverhoopt (dierenarts-)kosten zijn omdat uw diertje ziek is geworden,  van een ander geslacht blijkt te zijn, afwijkingen vertoont die ten tijde van de verkoop niet aanwezig waren (bijvoorbeeld met tandjes, kiezen of verkoudheid oid) of erger nog is overleden, kunnen wij daarvoor niet aansprakelijk gesteld worden ook niet voor evt gemaakte kosten, op generlei wijze. Ook kunnen wij  geen geld retour geven, uw dier terugnemen of voor een gratis  vervangend konijntje zorgen, ( uitzonderingen daargelaten EN mits  anders is overeengekomen), wel kunnen we kijken -mits beschikbaar- voor een konijntje met korting! En natuurlijk is elke situatie verschillend, mocht er onverhoopt iets zijn zullen we daarbij helpen een voor beide partijen EN het konijn een passende oplossing te vinden. We zullen ten allen tijde bijstaan.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Advies is om het konijntje na aankomst 4-6 dagen met rust te laten, niet te vervoeren en niet op te pakken.

Stress is niet goed voor konijnen.  Gebruik het voer dat u heeft meegekregen om de eerste week volledig mee te voeren, daarna kunt u het gaan mengen met uw eigen voer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

**Mocht u zich na de aflevering bedenken mag u het dier, mits ik er ruimte voor heb, in overleg terugbrengen, echter geef ik géén geld terug. Liefst met verblijf aub.


**Wij behouden ten alle tijden het recht om een optie/ reservering onzer zijde in te trekken. UIteraard krijgt u dan wel een eventueel (aan-) betaald bedrag terug.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mocht u een konijn in bezit hebben die door ons gefokt is maar niet bij ons gekocht willen wij dat graag weten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


WOON JE VER WEG? Via de Sprinterservice kun je per koerier ook een konijntje bij ons laten ophalen en laten bezorgen bij u thuis.Binnen nederland, of vanaf en naar het buitenland is ook mogelijk. Al van 27,50 Euro.


Dit moet je zelf met hen regelen. http://www.sprinterservice.nl** = belangrijk, gaarne lezen.


Unieke Mini Dwerg Knuffel-Konijntjes!

Gebeurtenissen


Hou de Facebook pagina in de gaten!